Om Smaragder – Grøn smaragder – Emerals

Smaragder

smaragder

Om Smaragder

Smaragden er en særlig variant af mineralet beryl, der farves grøn af spor af krom og sommetider vanadium. Navnet kommer af det latinske smaragdus, der oprindeligt betyder grøn ædelsten.

Smaragder har en hårdhed på cirka 7,5 på Mohs hårdhedsskala. Til trods for dette forholdsvist høje tal, går smaragder generelt set ret nemt i stykker, hvilket skyldes at smaragder indeholder tusindvis af bittesmå, usynlige luftbobler. Smaragders værdi vurderes ud fra mange af de samme parametre som andre farvede ædelsten, nemlig stenens farve, klarhed, udskæring og gennemsigtighed.

Den grønne smaragd forbindes med gudinden Venus, og menes at kunne beskytte kærlighedslivet. Herudover har smaragden været et symbol for håb lige siden tidernes morgen. I gamle dage troede mange, at smaragder kunne helbrede alle former for øjensygdomme. Man ville ligge smaragden i vand over natten, og morgenen efter skylle det inficerede øje med vandet. Overtro siger, at smaragdens kræfter virker stærkest om foråret og ved fuldmåne.

Smaragder medvirker til fornuftighed og visdom. Personer, der er søger harmoni, visdom og ro i hverdagen vil have megen glæde af at bære smaragdsmykker. Hvis du giver din elskede en smaragd, vil det bringe vedkommende tættere på dig – men kun, hvis din intention er ægte kærlighed. På denne måde kan en smaragd fungere som en bro mellem to mennesker.

Smaragdens effekter skulle være særligt stærke for dig, hvis du er født i stjernetegnet Krebsen, men også stjernetegnene Tyren, Tvillingen og Jomfruen kan drage nytte af at bære stenen.

‣ Se Nirbana smykker med smaragder

Facetteret Smaragd sten

10mm grøn Smaragd – 128 facetter