...

Om Safirer – Blå safirer – Sapphires

Safirer

Om Safirer sten

Om Safirer

Safiren er en variant af mineralet korund, og den findes i en bred vifte af farver. Spor af andre elementer, såsom jern, titanium, krom, kobber eller magnesium, kan give korund forskellige farver, eksempelvis blå, gul, lilla, orange og grønlige farver. Den blå safir er dog uden tvivl den langt mest kendte og populære variant.

Safirers værdi findes ud fra en række forskellige parametre, eksempelvis farve, klarhed, udskæring og generelle kvalitet – endda stenes oprindelsesland har noget at skulle have sagt, når det kommer til safirer.

Den blå safir symboliserer himmelen og universel energi. I gamle tider mente man, at safiren kunne forhindre en række problemer, eksempelvis desperation, ildebrand og feber – faktisk troede man endda, at en safir ville kunne dræbe et giftigt dyr, såsom en edderkop eller en slange, hvis man puttede stenen i et glas sammen med dyret.

Safirer medvirker til mental klarked og forståelse for omverdenen. Personer, der er stressede og har svært ved at se tingene fra den lyse side når de er i modgang, vil have megen glæde af at bære safirsmykker. Safirer siges også at kunne forbedre økonomien – noget, mange nok vil kunne se fordele ved nu til dags.

Safirens effekter skulle være særligt stærke for dig, hvis du er født i stjernetegnet Vandmanden, men også stjernetegnene Jomfruen, Vægten og Stenbukken kan drage nytte af at bære stenen.

Safirer har en hårdhed på 9,0. Faktisk er det kun diamant og mossanit inden for de naturlige ædelstene, der rangerer højere på Mohs hårdhedsskala.

10mm Facetteret Safirer

10mm Safirer sten – 128 facetter