...

Om Rubiner – Røde rubiner – Ruby

Rubiner

Ægte Rubiner

Om Rubiner

En rubin er en pink eller blodrød ædelsten, der er en variant af mineralet korund, der har fået sin farve takket være tilstedeværelsen af krom i stenen. Faktisk er en rubin en ”forurenet” variant af safiren. Rubinens navn kommer fra ordet ruber, der er latin for rød.

Rubiners værdi vurderes primært ud fra deres farve. Hvis stenen er i den klareste og mest værdifulde røde farve, kaldes den ”blodrød”. Denne er klart den mest kendte og anvendte af alle rubiner. Efter farve kommer klarhed – ligesom med diamanter, er klare sten mere værd end andre. Dog kan en rubin uden nålelignende strenge i sig indikere, at stenen er blevet behandlet. Rubiners skæring og karat er også vigtige faktorer, der er med til at bestemme stenens værdi.

Rubinen anses for at være den mest kraftfulde ædelsten der findes, og forbindes primært med kærlighed og helende kræfter. Sover man med en rubin under hovedpuden, siges den endda at holde onde drømme bort. Ifølge gammel tradition bør rubinsmykker bæres på venstre hånd, såleses at stenene modtager den livskraft, hjertet sender ud, og er under hjertets beskyttelse – men du kan selvfølgelig bære dit rubinsmykke lige hvor du har lyst!

Rubinen er altså det, man kalder en kærlighedssten. Personer, der mangler kærlighed i livet og til dem selv, vil have megen glæde af at bære rubinsmykker. Herudover giver stenen dens bærer modet til at være den bedst mulige version af sig selv. Gives en rubin som gave, siges den at symbolisere venskab og kærlighed. Stenen symboliserer desuden vitalitet og loyalitet.

Rubinens effekter skulle være særligt stærke for dig, hvis du er født i stjernetegnet Stenbukken, men også stjernetegnene Krebsen, Løven, Jomfruen og Skorpionen kan drage nytte af at bære stenen.

Rubiner har en hårdhed på 9,0. Faktisk er det kun diamant og mossanit inden for de naturlige ædelstene, der rangerer højere på Mohs hårdhedsskala.

‣ Se Nirbana smykker med rubiner

10mm facetteret Rubiner

10mm Rubiner sten – 128 facetter