...

Om Aventurin kvarts

Aventurin kvarts

Aventurin sten

Aventurin

For held og livsenergi

Aventurin er en form for kvarts og findes i Indien, Nepal, Norge og Spanien. Den er kendetegnet ved sin gennemsigtighed og pladeagtige mineralske indeslutninger, der giver en flot glinsende effekt. Den mest almindelige farve er grøn, men stenen findes også i orange, brun, gul, blå og grå.

Ordet kommer fra det italienske “per aventura”, som betyder held, og Aventurin er kendt for at bringe økonomisk medvind, afbalancere hjertechakraet og lindre indre smerte. Den kan også vække ny livsglæde og entusiasme.

Jorden er meget rig på mineralet kvarts, som er dannet af strandsand, ilt og granit, der tilsammen giver formelen SiO2. Kvarts findes overalt i Verden, blandt andet i Danmark, og er den mest anvendte smykkesten. Den findes i mange størrelser og dens hårdhed gør det let at skære den i mange forskellige former. Ren kvarts er i sig selv klar, men den kan blive mange forskellige farver i kombination med grundstoffer som jern, nikkel, titan og asbest.

Kvarts er kendt for sin beroligende og afstressende effekt. Den kan også hjælpe med at skabe inspiration, fornyet håb og personlig indsigt og nå ud til andre.

Virkningerne skulle være særligt gunstige for stjernetegnet Krebsen.

 

Adventurin har en hårdhed på 7 på Mohs skalaen (Diamant = 10)

Aventurin - 10mm

10mm Aventurin